Bu yazımızda siz ziyaretçilerimize, doğal masaj yağlarından bahsedeceğiz. Piyasada kullanılan çok fazla masaj yağı vardır. Biz sizlere piyasada kullanılan bütün doğal masaj yağlarını tanıtacağız.
Melisa yağı: Melisa yağının stresi azaltıcı ve gerginliği yatıştırıcı özelliği bulunmaktadır. Ayrıca gaz çıkartmada yardımcı olan melisa yağı aynı zamanda astım ve romatizma hastalıklarını da tedavi edebilen doğal masaj yağıdır.
Melisa yağı kullanımı: Günde en fazla 3 kez kullanabilirsiniz. Bir fincan ılık suya 3 ila 5 damla arasında damlatarak içilebilir. Ayrıca isterseniz banyo suyuna damlatarak da kullanabilirsiniz.
Menekşe yağı: Menekşe yağı cilde yumuşaklık kazandıran, aynı zamanda da saçları canlandıran çok etkili bir masaj yağıdır. Bunun yanında, deri hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir.
Menekşe yağı kullanımı: Cildinizde ki problemli bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Mersin yağı: Mersin yağı adeta bir ilaç gibidir. Bronşit hastaları tarafından nefes açıcı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, kan durdurma özelliği bulunmaktadır. Kanamakta olan yaralara uygulanabilir. Bunun yanında kas gevşetici olarak da kullanabilirsiniz.
Mersin yağı kullanımı: 1 su bardağı suya birkaç damla mersin yağı damlatarak içebilirsiniz. Cildinizde ise problemli bölgelere, masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Nane yağı: Nane yağının gaz söktürücü ve mide bulantılarına iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca migren ve baş ağrılarına iyi geldiği de kanıtlanmıştır. Sinüzit hastalığında da kullanılabilir.
Nane yağı kullanımı: Günde 1 kez bir su bardağı suya 4 ile 6 damla arasında damlatarak içebilirsiniz. Ayrıca cildinize de masaj yaparak uygulayabilir rahatlama sağlayabilirsiniz.
Okaliptüs yağı: Okaliptüs yağı adeta bir antibiyotiktir. Balgam söktürür, antiseptik özelliği vardır, soğul algınlığı tedavisinde ve sinüs ağrılarının iyileştirilmesinde kullanılır.
Okaliptüs yağı kullanımı: Cildinizde ki ağrıyan ve sorunlu bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ayrıca kaynar suya damlatılarak buğu şeklinde de kullanabilirsiniz.
Papatya yağı:Papatya yağının ağrı kesici özelliği olduğu gibi, yaraları da iyileştirme özelliği vardır. Boğaz rahatsızlıklarına ve güneş yanıklarına da iyi gelmektedir.
Papatya yağı kullanımı:Cildinizde ki ağrıyan bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bir su bardağı ılık suya 5 – 6 damla damlatarak gargara şeklinde de kullanarak boğaz iltihaplarına karşı kullanabilirsiniz.
Pelesenk yağı:Pelesenk yağı adeta bir romatizma ilacı olarak kullanılmaktadır. Romatizma ağrılarına çok iyi geldiği bilinmektedir.
Pelesenk yağı kullanımı:Cildinizde romatizma ağrısı olan bölgelere masaj yaprak uygulayabilirsiniz.
Portakal yağı:Portakal yağı hazımsızlık durumlarında, cilt sıkılaştırma tedavilerinde, akne ve sivilce kurutmada kullanılmaktadır. Ayrıca antiseptik özelliği de bulunmaktadır.
Portakal yağı kullanımı: Dilerseniz günde 3 kez 1 su bardağı suya 4 ila 6 damla arasında damlatıp içebilir, dilerseniz de cildinizdeki ağrıyan yerlere masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Rezene uçucu yağı:Midenizde ki şişkinliklere, hazımsızlık problemlerine ve gaz problemlerine oldukça faydalı bir yağdır.
Rezene uçucu yağı kullanımı:Günde 1 su bardağı suya 6 ila 8 damla arasında damlatarak içebilir, yara olan bölgenize ise sürerek ovabilirsiniz.
Saf zeytinyağı:Zeytinyağının faydaları hem yemeklerde, hem de harici kullanımlarda saymakla bitmeyecek türdendir. En çok bilinen faydaları ise, kabızlık problemlerinde, kuru saç diplerinde ve kuru ciltlerde kullanılmaktadır.
Saf zeytinyağı kullanımı:Vücudun kuru bölgelerine istenilen miktarda sürülerek masaj yapabilirsiniz. Saç bakımı için ise, banyo suyuna 2 çay kaşığı ilave yaparak saçlarınıza canlılık katabilirsiniz. Kabızlık gibi sorunların tedavisinde ise, 2 çay kaşığı saf zeytinyağı içebilirsiniz.
Sarımsak yağı:Sarımsak yağı deyimi yerindeyse adeta bir antibiyotiktir. Vücut da yer alan mikropların ölmesine yardımcı olur. Hazımsızlık sorunlarında kesin çözümdür. Ayrıca tansiyon düşürücü ve antiseptik özellikleri de bulunmaktadır.
Sarımsak yağı kullanımı:1 su bardağı suya 4 ila 6 damla arasında sarımsak yağı ilave ederek içebilirsiniz. Ayrıca cildinizde ki kanayan yaralara da az miktarda sürerek kanamayı durdurabilirsiniz.
Sarısabır yağı:Sarısabır yağı sivilce ve çıbanlara çok iyi gelmektedir. Ayrıca bağırsakları da düzenleyerek kabızlığa iyi geldiği bilinmektedir.
Sedir ağacı yağı:Son günlerde bayanlarda sıklıkla görülen meme kanserine iyi gelen bir masaj yağıdır.
Sedir ağacı yağı kullanımı: 1 çay bardağı ılık suya 4 – 6 damla sedir ağacı yağı ilave edilerek tüketilmesi tavsiye edilir.
Soya yağı:Kolesterolü düşürmeye oldukça etkilidir. İçeriğinde omega 3 ve omega yağ asidi bulunmaktadır.
Soya yağı kullanımı:Bir çay bardağı suya, 4 ila 6 damla arasında damlatıp içebilirsiniz.
Susam yağı:Cildi besler, kaş, kirpik ve saçları da beslediği bilinmektedir.
Susam yağı kullanımı: Genelde aç karnına tüketilmesi gerekir. 1 çorba kaşığı susam yağı içmek cildinizi besler. Ayrıca masaj yağı olarak da ağrıyan bölgelere sürülerek kullanılabilir.
Tarçın yağı: Halk arasında kabızlık tedavisinde kullanılan bir yağ çeşididir. Ayrıca masaj yaparken yaydığı koku sayesinde sizlere dinginlik verir.
Tarçın yağı kullanımı: 1 su bardağı suya 1 parça tarçın yağı ilave edilerek içilebilir. Direk olarak kullanmak isteyenler, şeker üzerine 3 – 5 damla damlatılarak içilmesi de sık kullanılan yöntemlerdendir.
Banyo Yaparken Kullanabileceğiniz Bitkisel Yağlar
Banyo yaparken genelde bitkisel yağlar kullanılır. Kullanılan yağlar hem cildi besler, hem de güzelliğinize güzellik katar. Banyo yaparken, adaçayı yağı, ardıç yağı, bergamot yağı, biberiye yağı, defne uçucu yağı, gül yağı, lavanta yağı, limon yağı, menekşe yağı, melisa yağı, okaliptüs yağı ve rezene yağı kullanılabilir.
Kullanımı ise, banyo suyunuza 10 ila 15 damla arasında ilave edilerek yapılır. Suyun ılık olması yağın vücudunuzda daha çok kalmasını sağlar.
Bronzlaşmak İçin Kullanabileceğiniz Yaşlar
Bronzlaşmak genelde yaz aylarında kadınlar tarafından çok tercih edilmektedir. Özellikle doğal güneş ışığından faydalanarak bronzlaşmak oldukça zordur. Bunun için badem yağı, havuç yağı, ceviz yağı, kakao yağı, fındık yağı ve kayısı yağı kullanabilirsiniz. Ayrıca bu kullanacağınız yağlar sadece bronzlaşmanızı sağlamayacak, bunun yanında da cildinizi besleyerek güzelliğinize güzellik katacaktır.
Kullanımı ise, kullanacak olduğunuz yağları tek bir şişede karıştırmanız gerekmektedir. Güneşlenmeden önce ya da güneş ışığına çıkmadan önce bu karışımı tüm vücudunuza uygulayın. Çok hızlı ve sağlıklı bir şekilde bronzlaştığınızı göreceksiniz.
Vanilya yağı: Halk arasında cinsel gücü arttırıcı olarak bilinmektedir. Masaj yaparken vanilya yağı kullanıldığında kokusu uyarıcı etkisi yapmaktadır.
Vanilya yağı kullanımı:1 su bardağı ılık suya 3 ila 5 damla arasında damlatarak günde 3 kez içebilirsiniz. Ayrıca bütün vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Zambak yağı: Çok eskiden beri, vücut ağrılarını geçirdiği için kullanılan bir yağdır. Sivilcelerin tedavisinde, romatizma ağrılarında ve selülit tedavisinde kullanılır.
Zambak yağı kullanımı: Zambak yağı diğer masaj yağları gibi içilmez. Sadece vücudunuza masaj yaparak kullanabilirsiniz.
Zencefil yağı:Romatizma ağrılarına, eklem ve kas ağrılarına iyi gelmektedir. Bunun yanında, soğul algınlığı ve nezle tedavisinde kullanılır.
Zencefil yağı kullanımı:1 su bardağı ılık suya 3 ila 5 damla arasında damlatarak içebilirsiniz. Vücudunuzda ki ağrıyan bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Dilerseniz, banyo suyunuza 10 – 15 damla ilave ederek de kullanabilirsiniz.
Karabiber yağı:İştah açıcı ve gaz söktürücü özelliği vardır. Ayrıca hazmı kolaylaştırdığı ve romatizma ağrılarına iyi geldiği de bilinmektedir.
Karabiber yağı kullanımı:1 su bardağı suya, 3 ila 5 damla arasında damlatarak içebilirsiniz. Cildinizde ağrıyan bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Kekik yağı:Kurt düşürücü, yara iyileştirici, yanık bölgeleri hızla düzelten bir yağdır. Ayrıca üst solunum yolu enfeksiyonlarına da iyi gelmektedir.
Kekik yağı kullanımı:1 su bardağı ılık suya 2 ila 4 damla arasında damlatarak içebileceğiniz gibi, cildinizde ki ağrıyan bölgelere masaj yaparak da uygulayabilirsiniz.
Keten yağı:Kabızlık tedavisinde, hazım problemlerinde ve mide ağrılarında kullanılabilir. Ayrıca kolesterol düşürücü etkisi de vardır.
Keten yağı kullanımı:Günde 3 sefer bir su bardağı ılık suya, 1 – 2 çay kaşığı karıştırarak içebilirsiniz. Ayrıca badem yağı ile karıştırılarak, cildin ağrıyan bölgelerine ve karın bölgesine masaj yaparak da kullanabilirsiniz.
Havuç yağı:İçerdiği A ve B vitaminleri sayesinde cilt kırışıklarını önleyici özelliği vardır. Ayrıca hücre yenileyici ve kan temizleyici olarak da bilinmektedir.
Havuç yağı kullanımı:Günde 1 fincan ılık suya 3 ila 5 damla arasında damlatarak içebilirsiniz. Ayrıca cildinize masaj yaparak kullandığınız da cildinizi de besleyicidir.
Gliserin:El yumuşatıcı ve ayak çatlaklarını giderici özelliği vardır.
Gliserin kullanımı:Cildinizde gerekli yerlere masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Greyfurt yağı:Baş ağrısı, halsizlik dönemlerin de ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır. Yağlı ciltleri temizleyerek, siyah noktalardan arındırmaktadır.
Greyfurt yağı kullanımı:Bir çay bardağı ılık suya, 3 ila 6 damla arasında damlatarak içebilirsiniz.
Gül yağı:Cildi temizleyerek yeni bir görünüm kazandırır. Doğum lekelerini ve açık yaraları kapatmada kullanılmaktadır.
Gül yağı kullanımı:Cildin gerekli yerlerine masaj yaparak uygulanmaktadır.
Hardal yağı:Kireçlenme ve romatizma tedavisinde kullanılmaktadır.
Hardal yağı kullanımı:Cildin ağrıyan bölgelerine masaj yaparak uygulanabilir.
Haşhaş yağı:Yağlı boya tablolarında katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca eczacılık da bitkisel ilaç hazırlanmasında kullanılmaktadır.
Hindistan cevizi yağı:Kas ağrılarında, eklem ağrılarında, saç dökülmelerinde, hazımsızlık problemlerinde kullanılabilir. Gebelik esnasında Hindistan cevizi yağı kullanımı önerilmemektedir.
Hindistan cevizi yağı kullanımı: Günde 3 kez 1 fincan ılık suya 3 ila 5 damla arasında damlatarak içilebilir. Ayrıca cildin gerekli bölgelerine masaj yaparak da uygulayabilirsiniz.
Hint yağı:Saç bakımı ve cildi yumuşatıcı etkileri bilinmektedir. Ayrıca ince bağırsak rahatsızlıklarını gidermeye yardımcıdır.
Hint yağı kullanımı:1 su bardağı meyve suyuna 30 – 40 gram Hint yağı karıştırılarak içilebilir. Saç bakımı içinde, saç diplerine dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanması tavsiye edilir.
Isırgan tohumu yağı:Saç dökülmesinde ve romatizma ağrılarında kullanılır. Ayrıca hücre yenileyici özelliği vardır.
Isırgan tohumu yağı kullanımı:Günde 2 kez bir su bardağı suya 7 ila 12 damla arasında damlatarak içebilirsiniz. Ayrıca cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Jojoba yağı:Sivilce tedavisinde, selülit tedavisinde ve egzama hastalıklarında kullanılır.
Jojoba yağı kullanımı:Cilde ve saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Kabak çekirdeği yağı:Kolesterolü düşürücü etkisi bilinmektedir. Ayrıca prostat hastalığını yavaşlattığı da görülmüştür. İçerisinde bulunan E vitamini ile cildi sıkılaştırıcı özelliği de vardır.
Kabak çekirdeği yağı kullanımı:Cilde masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ayrıca günde sade olacak 1 tatlı kaşığı içebilirsiniz.
Kakao yağı:Doğum öncesinde ve sonrasında, çatlak bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Ayrıca bronzlaşmayı kolaylaştırdığı bilinmektedir.
Kakao yağı kullanımı:Cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Kantaron yağı:Mide ağrılarını giderici ve mide yanmalarını iyileştirici özelliği bulunmaktadır. Ayrıca cilt lekelerine ve egzama hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.
Kantaron yağı kullanımı:Gün içerisinde 1 çorba kaşığı tüketebilirsiniz. Ayrıca yanık bölgelere ya da ağrıyan bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Karabaş yağı:Balgam söktürücü özelliği vardır. Ayrıca ağrı kesici ve öksürük kesici olarak da bilinir.
Karabaş yağı kullanımı:Günde 1 su bardağı ılık suya 2 ila 4 damla arasında damlatarak kullanabilirsiniz. Ayrıca cildinizde ki ağrıyan bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Karabiber yağı:İştah açıcı, gaz giderici ve hazmı kolaylaştırıcı olarak bilinmektedir.
Karabiber yağı kullanımı: Gün içerisinde 1 su bardağı suya 3 ila 5 damla damlatılarak içebilirsiniz. Ciltte ki ağrıyan bölgelere masaj yaparak da uygulayabilirsiniz.
İnsan Sağlığına Faydalı Bitkisel Masaj Yağları
Bitkisel masaj yağları bölüm 1:
Bitkisel masaj yağları bölüm 2:
“Bu konuda yazılan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. Kesin teşhis için lütfen doktorunuza başvurunuz.”